Extra informatie

Over de data

RDW open data

APKHistorie haalt zijn data uit de open dataset van de RDW. De RDW houdt deze dataset bij zodat alle niet-privacygevoelige kentekeninformatie door elke internetgebruiker kan worden opgevraagd. Tijdens de APK keuring worden gebreken en/of aandachtspunten vermeld aan de RDW, die op haar beurt de databank op hun site updatet. Op APKHistorie wordt simpelweg deze informatie opgevraagd vanaf de dataset van de RDW. Wij hebben zelf dus geen zicht op de juistheid van de informatie.

Relevantie

APKHistorie maakt zelf nog geen backup van de verkregen APK informatie. Dit betekent dat een verwijdering van data bij de RDW ook bij APKHistorie door wordt gevoerd. De opendataset is vaak onvolledig voor verouderde data. Daarom kan APKHistorie alleen recentelijke informatie laten zien. Informatie van auto's die bijvoorbeeld in 2010 al zijn gesloopt zijn voor ons niet meer te verkrijgen. Over het algemeen kunt u verwachten dat er tot 3 jaar in het verleden kan worden gekeken.

Interpretatie van de data

We willen graag duidelijk maken dat APKHistorie enkel en alleen als tussenpersoon de data van de RDW makkelijk beschikbaar wil stellen. Hoe de data door de gebruiker wordt geinterpreteerd en gebruikt laten wij aan de gebruiker over. Het is belangrijk om te vermelden dat een APK keuring enkel en alleen een momentopname is van een kenteken of het bijbehordende voertuig op dat moment aan de minimumeisen voldoet.

Disclaimer

APKHistorie.nl neemt geen verantwoordelijkheid voor de eventuele aanschaf van een defect en/of onjuist onderhouden voertuig. De gegeven informatie dient niet als advies te worden gebruikt. Neem voor vragen en/of opmerkingen contact met ons op. Voor meer informatie over de data; Klik hier.