Controleer of 'Veer gebroken of gescheurd' bij uw auto is geconstateerd!


Veer gebroken of gescheurd (224)

Wat doen de veren?

Veren zijn een belangrijk onderdeel van het onderstel van een auto. Ze zijn bedoeld om de schokken en trillingen die ontstaan tijdens het rijden op te vangen en te dempen. Het nut van veren in een auto is dan ook groot en draagt bij aan het comfort en de veiligheid van de auto.


Veren hebben de taak om het gewicht van de auto op te vangen en te zorgen voor een gelijkmatige verdeling hiervan over de wielen. Hierdoor worden schokken en trillingen van oneffenheden in de weg opgevangen, wat zorgt voor meer rijcomfort en minder slijtage aan de banden en andere onderdelen van de auto.


Veren zijn er in verschillende soorten en maten, afhankelijk van het merk en type auto. Het is dan ook belangrijk om de juiste veren te kiezen die passen bij uw auto en uw rijstijl. Een ervaren autotechnicus kan u hierbij helpen en adviseren.


APK punten

Bij de APK keuring wordt er onder andere gekeken naar de staat van de veren van de auto. Als de veren versleten of gebroken zijn kan dit leiden tot afkeur van de auto. Dit betekent dat de auto niet meer de weg op mag totdat de veren zijn vervangen.


Het is daarom van groot belang om de veren van uw auto regelmatig te laten controleren en indien nodig te laten vervangen. Dit voorkomt niet alleen afkeuring bij de APK keuring, maar zorgt ook voor een veiligere en comfortabelere rijervaring.


Verwante keurpunten met informatie:

Geen verwante punten gevonden

Disclaimer

APKHistorie.nl neemt geen verantwoordelijkheid voor de eventuele aanschaf van een defect en/of onjuist onderhouden voertuig. De gegeven informatie dient niet als advies te worden gebruikt. Neem voor vragen en/of opmerkingen contact met ons op. Voor meer informatie over de data; Klik hier.