Controleer of 'Waarschuwingsinrichting airbag- / gordelsysteem geeft defect' bij uw auto is geconstateerd!


Waarschuwingsinrichting airbag- / gordelsysteem geeft defect (RA1)

Wat is het airbag- / gordelsysteem?

Het airbagsysteem in een auto is een veiligheidsvoorziening die is ontworpen om de bestuurder en passagiers te beschermen bij een ongeval. Het systeem bestaat uit verschillende componenten zoals sensoren, een computer en airbags.


Bij een ongeval merken de sensoren een plotselinge verandering in snelheid en sturen een signaal naar de computer. De computer evalueert deze gegevens en bepaalt of het nodig is om de airbags te activeren. Als dit nodig is activeert de computer kleine explosieven die de airbags in miliseconden opblaast. Het juist functioneren van het airbagsysteem is dus van levensbelang.


Het gordelsysteem van een auto is evenals ontworpen om de bestuurder en passagiers te beschermen in het geval van een ongeluk. De inzittenden worden bij een botsing op hun plaats gehouden zodat letsel wordt beperkt.

APK Punten

Deze melding betreft geen afkeurpunt, maar een reparatieadvies. Het airbagsysteem dient goed te functioneren. De airbags mogen niet beschadigd zijn en alle componenten zoals sensoren en bedrading dienen in goede staat te verkeren. Als het airbagsysteem niet oplicht bij het starten van de auto kan dat duiden op een foutief systeem en zal dit in de toekomst moeten worden gerepareerd.


Verwante keurpunten met informatie:

Geen verwante punten gevonden

Disclaimer

APKHistorie.nl neemt geen verantwoordelijkheid voor de eventuele aanschaf van een defect en/of onjuist onderhouden voertuig. De gegeven informatie dient niet als advies te worden gebruikt. Neem voor vragen en/of opmerkingen contact met ons op. Voor meer informatie over de data; Klik hier.