Controleer of 'Remleiding door corrosie aangetast' bij uw auto is geconstateerd!


Remleiding door corrosie aangetast (916)

Wat doet een remleiding?

De remleiding is een belangrijk onderdeel van het remsysteem van een auto. Door middel van de remleiding wordt de remdruk van de hoofdremcilinder overgebracht naar de remklauwen en -trommels, waardoor de auto tot stilstand kan worden gebracht. Het is dan ook van groot belang dat de remleidingen in goede staat verkeren.


Slijtage aan de remleiding kan op verschillende manieren ontstaan. Zo kan er sprake zijn van roestvorming of corrosie, wat kan leiden tot zwakke plekken of zelfs scheurtjes in de leidingen. Ook kan er sprake zijn van beschadigingen door steenslag, vuil of andere obstakels. Daarnaast kan er slijtage ontstaan door ouderdom of door het gebruik van verkeerde remvloeistof.


APK punten

Om te voorkomen dat er onveilige situaties ontstaan door slijtage aan de remleiding, is er de APK keuring. Tijdens deze keuring wordt het remsysteem van de auto uitgebreid gecontroleerd, inclusief de remleidingen. Er wordt gekeken naar de staat van de leidingen en eventuele beschadigingen worden in kaart gebracht.


Als er sprake is van slijtage aan de remleidingen kan dit gevolgen hebben voor de remprestaties van de auto. Zo kan de remweg langer worden, wat kan leiden tot gevaarlijke situaties in het verkeer. Ook kan er sprake zijn van verminderde remkracht, waardoor de auto minder goed tot stilstand kan worden gebracht. Daarom is het van groot belang dat de remleidingen in goede staat verkeren.


Als er tijdens de APK keuring slijtage aan de remleidingen wordt geconstateerd, zal de auto worden afgekeurd. Dit betekent dat de auto niet meer de weg op mag totdat de slijtage is verholpen. Het is dan ook raadzaam om de remleidingen regelmatig te laten controleren en indien nodig te laten vervangen, om problemen tijdens de APK keuring te voorkomen en om de veiligheid in het verkeer te waarborgen.

Verwante keurpunten met informatie:

Remschijf (ernstig) gecorrodeerd

Disclaimer

APKHistorie.nl neemt geen verantwoordelijkheid voor de eventuele aanschaf van een defect en/of onjuist onderhouden voertuig. De gegeven informatie dient niet als advies te worden gebruikt. Neem voor vragen en/of opmerkingen contact met ons op. Voor meer informatie over de data; Klik hier.