Controleer of 'Achterlicht werkt niet (goed)' bij uw auto is geconstateerd!


Achterlicht werkt niet (goed) (475)

Wat is het achterlicht?

Het achterlicht op een auto is ontworpen om de auto zichtbaar te maken voor andere weggebruikers en om aan te geven dat de auto remt, of een richting op gaat. Het achterlicht is vaak een combinatie van het remlicht, richtingaanwijzer en voerlicht.


De remlichten bevinden zich zoals de naam al aangeeft aan de achterkant van de auto. Wanneer de bestuurder het rempedaal indrukt zal het remlicht aanspringen waardoor overig verkeer van het remmen op de hoogte wordt gesteld. De achterlichten zijn constant verlicht in combinatie met de voorverlichting.

APK Punten

Voor de APK dienen de achterlichten te werken. Zowel links als rechts dienen de lampen goed zichtbaar te zijn vanaf een afstand van 20 meter. De richtingaanwijzers dienen ook goed te werken en moeten van dezelfde afstand goed zichtbaar zijn. De mistachterlichten en achteruitrijlichten dienen ook te werken.


Om onnodige kosten te voorkomen is het raadzaam om regelmatig de staat en werking van je verlichting te controleren. Laat iemand het rempedaal indrukken met de sleutel op contact. Controleer vervolgens of alle lampen juist werken. Mocht dit niet het geval zijn kun je bij de meeste auto's zelf de achterlichten vervangen. Let op dat een niet werkend achterlicht niet gelijk betekent dat het lampje stuk is. Het kan ook een zekering betreffen of een remlichtschakelaar. Raadpleeg bij twijfel de specialist!

Verwante keurpunten met informatie:

Kentekenplaatverlichting werkt niet (goed) / ontbreekt

Dimlicht onjuist afgesteld

Stadslicht werkt niet (goed)

Disclaimer

APKHistorie.nl neemt geen verantwoordelijkheid voor de eventuele aanschaf van een defect en/of onjuist onderhouden voertuig. De gegeven informatie dient niet als advies te worden gebruikt. Neem voor vragen en/of opmerkingen contact met ons op. Voor meer informatie over de data; Klik hier.