Controleer of 'Kentekenplaatverlichting werkt niet (goed) / ontbreekt' bij uw auto is geconstateerd!


Kentekenplaatverlichting werkt niet (goed) / ontbreekt (497)

Wat doet de kentekenplaatverlichting?

De kentekenplaatverlichting op uw voertuig zorgt er voor dat uw kentekenplaat goed zichtbaar is in alle omstandigheden. Zo moet uw kentekenplaat ten alle tijden goed leesbaar zijn. Kentekenplaatverlichting is vaak enkel aanwezig op de achterste kentekenplaat, en dient bij het dragen van grootlicht, dimlicht, stadslicht of mistlicht te zijn ingeschakeld.


Als er bij de APK keuring wordt geconstateerd dat de kentekenplaatverlichting niet of onvoldoende werkt kan je auto worden afgekeurd. Het is daarom verstandig om voor de APK keuring een kleine check uit te voeren of de verlichting werkt.


Zelf kentekenplaatverlichting vervangen

Mocht je vooraf constateren dat de kentekenplaatverlichting niet tot nauwelijks werkt, dan is het vaak eenvoudig om nieuwe kentekenplaatverlichting te installeren. Dit scheelt extra kosten bij de garage en administratief gedoe!


Vaak zitten de lampjes vastgeklikt of vastgeschroeft in de kofferbak. In beide gevallen kun je met een (platte) schroevendraaier de lichtinstallatie loswrikken, of losdraaien. Vervolgens kun je de houder van het lampje losdraaien of losklikken, waarna je de lamp los kan halen.

U kunt de kentekenverlichting eenvoudig bestellen en de kosten zullen ongetwijfeld lager zijn dan bij de garage!

Verwante keurpunten met informatie:

Achterlicht werkt niet (goed)

Dimlicht onjuist afgesteld

Stadslicht werkt niet (goed)

Disclaimer

APKHistorie.nl neemt geen verantwoordelijkheid voor de eventuele aanschaf van een defect en/of onjuist onderhouden voertuig. De gegeven informatie dient niet als advies te worden gebruikt. Neem voor vragen en/of opmerkingen contact met ons op. Voor meer informatie over de data; Klik hier.