Controleer of 'Dimlicht onjuist afgesteld' bij uw auto is geconstateerd!


Dimlicht onjuist afgesteld (516)

Wat is het dimlicht?

Het dimlicht in een auto is een van de verlichtingsopties die beschikbaar zijn voor de bestuurder. Hiermee kan de weg voor de auto verlicht worden in donkere omstandigheden zoals 's nachts of bij slecht weer. Het voeren van dimlicht is verplicht in het donker.Op zoek naar autoverlichting?


Het dimlicht bevindt zich aan de voorkant van de auto, aan beide zijden van de koplampen. Het dimlicht is zodanig ontworpen zodat andere weggebruikers niet worden verblind. Het dimlicht is dan ook zwakker dan het groot licht, wat gebruikt wordt voor situaties waarin zicht door donkerte in extreme mate wordt beperkt.


APK Punten

Er worden verschillende eisen aan het dimlicht gesteld. In dit geval moet het dimlicht juist zijn afgesteld, wat betekent dat de lichtbundel symmetrisch en gelijkmatig moet zijn, en de hoogte hiervan aan de wettelijke eisen moet voldoen.


Mocht het dimlicht niet juist afgesteld zijn kan dit als aandachtspunt bij de APK worden genoteerd. Het dimlicht zal opnieuw moeten worden afgesteld. De garage beschikt hiervoor over het juiste gereedschap.

Verwante keurpunten met informatie:

Achterlicht werkt niet (goed)

Kentekenplaatverlichting werkt niet (goed) / ontbreekt

Stadslicht werkt niet (goed)

Disclaimer

APKHistorie.nl neemt geen verantwoordelijkheid voor de eventuele aanschaf van een defect en/of onjuist onderhouden voertuig. De gegeven informatie dient niet als advies te worden gebruikt. Neem voor vragen en/of opmerkingen contact met ons op. Voor meer informatie over de data; Klik hier.