Controleer of 'Stadslicht werkt niet (goed)' bij uw auto is geconstateerd!


Stadslicht werkt niet (goed) (584)

Wat zijn stadslichten?

Stadslichten zijn de lichten die aan de voor- en achterkant van een auto worden gebruikt om de zichtbaarheid te vergroten. Deze lichten zijn bedoeld om te worden gebruikt bij slecht zicht, zoals bijvoorbeeld bij schemering, mist of regen. Maar ook overdag kunnen stadslichten de zichtbaarheid van de auto vergroten en daarmee bijdragen aan de verkeersveiligheid.


Op zoek naar autoverlichting?


Het nut van stadslichten wordt dan ook erkend in de Nederlandse wetgeving. In de wet is bepaald dat auto's die op de openbare weg rijden verplicht zijn om stadslichten te voeren bij slecht zicht en bij het stilstaan op de weg.


Naast de wettelijke verplichting om stadslichten te voeren, is het ook van belang om dit te doen voor de veiligheid van uzelf en andere weggebruikers. Stadslichten zorgen voor een betere zichtbaarheid van de auto en daarmee voor een verkleining van de kans op ongevallen. Vooral in drukke stadsgebieden waar veel verkeer is, kan dit van groot belang zijn.


APK punten

De APK keuring is ook van belang als het gaat om stadslichten. Tijdens de keuring wordt onder andere gekeken naar de staat van de verlichting van de auto. Als de stadslichten niet goed werken of niet aanwezig zijn, kan dit leiden tot afkeur van de auto. Dit betekent dat de auto niet meer de weg op mag totdat de verlichting is gerepareerd of vervangen.


Om problemen tijdens de APK keuring te voorkomen en voor uw eigen veiligheid is het daarom raadzaam om de stadslichten van uw auto regelmatig te controleren en indien nodig te vervangen. Zo voorkomt u onnodige boetes en kunt u veilig de weg op.

Verwante keurpunten met informatie:

Achterlicht werkt niet (goed)

Kentekenplaatverlichting werkt niet (goed) / ontbreekt

Dimlicht onjuist afgesteld

Disclaimer

APKHistorie.nl neemt geen verantwoordelijkheid voor de eventuele aanschaf van een defect en/of onjuist onderhouden voertuig. De gegeven informatie dient niet als advies te worden gebruikt. Neem voor vragen en/of opmerkingen contact met ons op. Voor meer informatie over de data; Klik hier.